Täst nyt tulee vähän tällänen sikermä-juttu. En meinaan kerkee postata nyt heti enkä viitti oikeen toisten koneilta mennä nettiin ku ei satu oleen omaa just nyt tässä. Jäi tonne kämpille ja ku oon nyt viikonlopun B:n luona. S on kans tääl. Toin tullessani. Se on taas syömälakossa. Ja B sano kans et se on laihtunu kuukaudessa aika paljon. Niinku et jos B sen huomaa ni sillon on tosi kyseessä. Mut ei silti kannata yrittää pakottaa sitä syömään. Ja kyl se on syöny, sitä mun tekemää ruokaa 2. päivä, ja tänään jotain nuudelisoppaa mitä B laitto niille. Et ei se ihan 100% lakossa oo. Ja se on vielä vaan laiha, eikä "sairaan laiha".

On ollu aika paljon kaikkee puuhaa ja nytte toin töitä tullessani ku on noita ohjelmia... Rakennustarkastajia oli tänään tuol, ja B oli VÄHÄN hermona niitten takia. Se ihan täris. Sen eka kerta olla mukana tollasissa jutuissa. M oli kans paikalla ja ihan rento ja varma siitä ettei tuu mitään ongelmia ja et tää projekti menee läpi. Eikä kyl sit tullukaan.

Vähän mul on jotenki ikävä tota joulua. Et se niinku meni ihan liian nopeesti taas kerran ja tuntu ettei ehtiny mitään tekeen mitä halus. Vaikka olihan siinä kyl kunnolla kaikkee, puuhattiin kaikkee Aken ja Juhan kaa ja niin poispäin. Maraa näin kans pitkästä aikaa ja silleen. R on omien sanojensa mukaan Kiinassa, ja jotenki välil vaikee uskoo sitä vaikka voihan se tietty olla tottakin. Mä tein kaikkee pipareita ja torttuja yms. Ja tuli melkeen kaikki kyl syötyykin. Vähän jäi torttuja pakkaseen vielä, mut syön ne sit joskus ku seuraavan kerran oon kotona. Muutenki on koti vielä joulukunnossa, kaikki joulukoristeet siellä. Kuusi oli mut siitä lähti alusta asti niin paljo neulasia et olin ihan tyytyväinen et Juha heitti sen mäkeen jo uudenvuoden aattona. Ennen ku lähtiin bileisiin. Tultiin sit sieltä takas meille ja oli muutaki porukkaa, Kimmo ja Joni käväs kans ja J & I. Ja I:n käytöksestä näki et Joni sen oli hakannu. Joo. Mut emmä Jonille sit viittiny mitään siitä alkaa sanoon ku se vaikutti olevan vähän huonos kunnos jostain syystä. On juonu liikaa tms.

Joo tääl sato lunta eilen. Suli pois kyl heti samantien. NB:s oli enempi lunta ja aika kylmää. Ku olin siel 2. päivä. Kävin R:n paikas sen avaimilla ku se kerran mulle ne anto, katoin vähän et onks kaikki kunnossa. Se on kyl ihan metässä se sen paikka. Ihan metässä. Mut siistit jouluvalot pihassa. Jouduin meneen sinne taksilla eikä ollu halpa reissu. Niinku keskustasta puolimatkaan pääs metrolla ja sit meni bussi johkuun sinne lähelle - viien kilsan päähän tai silleen. Mut en sit menny sillä ku se olis kumminki menny ihan eri paikkaan eikä tienny olisko sieltä sit saanu taksia. Muutenki oli tosi vaikee saada, ainakaan liikenteestä kiinni. Ja tolpallaki oli vaan yks ainoo, sit ku olin tolpan löytäny, ja sille tuli just keskuksesta ajo, mut se otti sit mut ku sanoin et meen niin kauas ja se vissiin päätteli et siitä saa enempi rahaa ku jostain et ajaa jonkun keskustasta johkuun lähempään lähiöön. Ihan okei paikka se NB.

Mut emmä siel varmaan asuis. Siel oli kylmempää ku Helsingis. Kaunistahan se tietty oli ku oli kuuraa puissa ja aidoissa ja joka paikassa, mut ku ei ollu tottunu sellaseen kylmyyteen. Ja kosteuteen. Ku siinähän on se joki. Käytiin S:n kans siellä mis B:n kämppä on, talossa sisällä rapussa ja oven eessä, ja mietittiin et jos se on antanu avaimen jolleen naapurille et jos kokeiltas päästäskö sinne sisälle, mut ei sit tehty mitään loppujen lopuks. S oli surullinen ja käytiin sit sen jälkeen ostamas viinaa ja juotiin sitä illansuussa kävellessä. Käytiin kans yhen S:n entisen kaverin luona kuka on tosi huonos kunnos. Oltiin niillä kämpässä mis se asuu faijansa kans ja äijä istu kalsareissa sohvalla, ihan pilvessä, ja makkarissa oli joku ämmä just selviämäs ja oksentamas lattialle, ja se poika makaili lattialla eikä päässy jaloilleen ja sönkkäs jotain mistä mä en saanu mitään selvää. S halus olla siel vähän aikaa, niinku oottaa jos se sen kaveri selviäis ees vähän, mut sit sinne alko tunkee jotain väkeä et lähettiin meneen. S sano et oli käyny siel sillon joulua edeltävällä viikolla ennen ku lähti takas tänne ja se kaveri oli tarjonnu sille kans jotain ainetta, ja se oli ottanu, mut ei ollu vetäny sitä. Oli ylpee tahdonvoimistaan. Mut Evoja se oli taas ottanu, ja veti sellasen suoneen ennen ku meiän lento meni. Enkä mä nyt oikeen tiiä mitä mun pitäs sellasesta aatella. Niinku ennen se on ottanu niitä vaan suun kautta ja nyt äkkii on alkanu vedellä niitä hihaan. O_ò

Ei puhuttu B:lle mitään siitä ku sillä tuntuu olevan edelleen ne omat ongelmat päällimmäisenä. Eikä se nyt ees haluu puhuu niistä. Ennen se kerto mulle jos sil oli huono olo tai stressii jostain, ja kuunteli mun neuvoja ja silleen, mut nyt se ei oo sanonu mulle paljoo mitään sen jälkeen ku mä tulin. Mut halus se toisaalta et mä oon tääl sen kämpillä nyt viikonlopun. Mut väsyneeltä se vaikuttaa. Niinku elämäänsä kyllästyneeltä. Vaikka ihan hyvin sen pyhät on kuulema menny.

Mullon nyt kans jotenki vähän huono olla. Jotenki levoton olo. Yrittää pitää taas pitempää taukoo noista lääkkeistä ku tuli niitä vedettyy aika paljo, stressin takia, viime kuussa. Kyl B anto mulle tollasen "korvikkeen" mitä se käyttää kans (hei haloo!? Yheltä lääkäriltä hakee tota ainetta ja niitä mitä se saa sen kaksisuuntasen hoitoon, ja toiselta lääkäriltä hakee sit bentsoreseptin) ja täs nyt vähän niinku ootellaan et millos se alkaa vaikuttaa. Se on vähän epämääränen et miten se vaikuttaa. B sano et joskus se vaan väsyttää ja joskus rauhottaa ja joskus harvoin tulee sellanen vähän euforinen fiilis, jos ottaa 50 mg kahtena puolikkaana johkuun kolmen tunnin sisään. Mut ei aina. Et se riippuu paljon siitä hetkestä millon sen ottaa et millanen fiilis on sitä ennen. Mut hermostuneisuuteen se kyl auttaa. Ja B sano et pelkotiloihin se ei auta paskaakaan, paitsi jos vetää ison annoksen ni sammuu aikasin, ja parempihan se on nukkua ku kärsiä pelkoa. Whatever. Nyt on tarpeeks taas jauhettu noista aineista.

Mä taidan nyt taas ryhtyä vähän tekeen töitäni ja hommiani et saa illan kulumaan hyvin. S tuli tohon viereen pelaan jotain. B oli antanu sille joululahjaks jonku tappamispelin mistä se on ihan innoissaan. Välil se on vihanen B:lle ja välil surullinen ja välil se yrittää käyttäytyy niinku ne olis vielä yhessä. Mut kestää se B:lläkin totutella siihen et on taas sinkku. Et se on edelleen vähän masentunu ton jutun takia. No mä nyt kuuntelen vielä tän levyn (Above & Beyond: Tri-state) loppuun ja meen sit keittiöön katteleen noita papereita mitä toin mukanani et sais jonku selvyyden niihin hommiin. Ja jos laittas itelleen ja pojille jotain hyvää jälkiruokaa vielä. Ku talosta näkyy löytyvän aineksia.