On nyt ollu tää viikonloppu vähän sellasta myöhästä kevätsiivousta. Pesin kaikki verhot ja kaikki noi olkkarin peitot ku mul on aina sohvalla kaks tai kolme sellasta huopaa siltä varalta et joku siinä meinaa nukkua. Ja ne oli aika likaset. Ja oman makuuhuoneen ja vierashuoneen päiväpeitot pesin, vaikka mä ne pesin ennen joulua jo yhen kerran. Joo ens viikonloppuna pitäs pestä tyynyjä ja ehkä yrittää pestä noita täkkejä, jos on yhä hyvä keli ni sais niitä kuivaks kanssa. Ikkunatkin tuli taas vaihteeks pestyä. Siis jopa autotallin ikkunat. Ku sieltä ei meinannu enää nähä ulos. Ja laitoin vähän autotallii järjestykseen. Mullon siellä nyt yheltä B:ltä (kuka on noita mun nettikavereita ollu ja aika monta vuotta jo IRL-kaveri vaikka ei me hirveen usein nähä) saatu vanha kuntopyörä. Heh. Ei tarvinnu itte ostaa. Se muuttaa pienempään kämppään ku se on asunu kans jossain Espoossa sielläpäin mis R kans asuu, ja se haluu takas Hesaan. Joo ja lahjottelee tavaroitaan kavereille. Juha oli saanu siltä kirjahyllyn ku Juhal katkes hyllystä talvella yks hyllylevy ja tipahti tavarat lattialle. Ni B anto sille melkeen uuden sellasen Ikea-hyllyn mis on neliöitä. Siin on mukana jotain sisal-koreja mihin voi panna tavaraa ja Juha meinas et mä voisin saada ne korit. Vois laittaa ne vierashuoneeseen sängyn alle tai hyllyyn.

Mul on tarkotuksena nyt kesällä laittaa vierashuoneeseen uus look. Ei aina jaksa sitä samaa vanhaa. Ja jos on tulos vieraita, ettei niitten tarvis aina katella sitä ku kaapin ovissa on liimattu julisteita (just, niinku jotain Apulannan tai sellasten julisteita ja konserttimainoksia mitä mä sain joskus jostain yhen jutun yhteydessä mitä me tehtiin vanhassa firmassa, joo ja aattelin et niistähän saa hienon kollaasin sinne vierashuoneen kaapin oviin ku niis oli naarmuja ja se kaappi oli sen takii puolet halvempi) ja se yks vihree seinä on kans jotenki nuhjaantuneen näkönen. Ja siihen on lentäny joltain kokista joissain bileissä ja jääny tahra. Ihme juttu et maaliin voi tolleen jäädä lika kiinni. Eikä lähteny pesemällä pois ku huomasin vasta ehkä viikkoo myöhemmin.

Se uus look tulis silleen et yks seinä on tumman violetti tai purppuraan vivahtava. Sit tulis yks vihree raita siitä vihreestä seinästä näkyviin ja muuten sille seinälle joku tapetti, en oo vielä katellu noita tapettiloita mut kai siihen joku kukkamotiivi tulis tai jotain retrokuvioita. Jotain mikä sopis niinku siihen vähän aasia-tunnelmaan mitä mä siihen haluun. Ne korit kävis sit vaikka siihen ikkunan alle, jos laittaa sen antiikkipöydän (se on sellanen kiinalaistyyppinen ja aika pieni, sain joskus vissiin E:ltä, tais olla jopa sillon ku mä tähän muutin) sängyn viereen niinku pukeutumispöydäks ja siihen pyöreen peilin ja jonku jakkaran, ja sit sen pöydän tilalle ikkunan alle laittas sellasen matalan penkin. Sellasen vois jopa tehä itte. Juha varmaan auttas mua jos kysyy siltä. Ihan helppo tehä: mdf-levyistä yksinkertanen penkki mis on paksut jalat ja mikä on aika matala, ja sit päällystää sen bambu-parkettilevyillä. Vähän paljon siin on työtä, mut oikeestaan ihan helppo. Eikä sitä penkin alapuolta tarvi päällystää ku ei sitä kukaan ikinä näe. Ellei siis meinaa lattialla madella. Joo, mitäs muuta? Ja niitten korien kaveriks vois ostaa jotain isoja tyynyjä mis on püunakirjava päällys tai keltasta ehkä. Tarvii katella vähän löytyskö jostain halvalla joku tyyliin sopiva jalkalamppu siihen kaapin ja penkin väliin jäävään nurkkaan. Siinä on meinaan nytte seinässä pieni lukulamppu ja siinä on ollu välillä tuoli sitä varten jos joku haluu istuu ja lukee, mut se tuoli on nytte "toimistos" ku siellä on välil kaks ihmistä koneella. Jos joltain kirpparilta löytys.

Muutakin uutta haluis taloonsa. Ku en oo pitkään aikaan ostanu mitään tänne. On ollu kaikkee muuta ja mä oon ollu ihan tyytyväinen siihen miltä tääl näyttää. Mut nyt alkaa pikkuhiljaa jo näyttää jotkut kohdat nuhjaantuneilta. Niinku sohva. Mut sille ei nyt voi mitään. Emmä nyt kumminkaan ihan heti uutta sohvaa hanki. Saa kuluu ekaks puhki. Mut kesän valo paljastaa sen minkä talvi piilotti. Eli olkkarin yks kaihdin on revenny keskeltä. Ne on sellaset paperikaihtimet, ihan yksinkertaset. Ja sivus on mustavalkoset verhot. No sellanen kaihdin on ainaki pakko ostaa, ja sit ehkä uudet verhot. Noi vois sit laittaa vierashuoneeseen. Ku siel on ollu pelkästään se bambukaihdin. Jäis se sinne ja tulis ne verhot sen kaveriks. Ne on lattiaan asti. Ne sopis hyvin sen vihreen kans ja sit purppuran. Sit tarvii vierashuoneeseen uuden päiväpeiton, tai tota vanhaa vois parannella vähän, reunustaa jollain punasävysellä tai violetinkirjavalla, ku se on tummankeltanen mis on samanväristä kukkakuvioo. Ja siihen vois laittaa hapsut. Jos on jossain välissä aikaa kaivaa ompelukone esiin.

Emmä varmaan omaan makuuhuoneeseen mitään uutta hanki. Ku jos ostaa olkkariin verhot ni ne maksaa aika paljon. Mä oon vähän harkinnu jotain Marimekon verhoja mut ne on kyl tosi kalliita. Mut olishan sellaset hienot. Oikeen merkkituote. Ainut mitä omaan huoneeseen ehkä tarvis on uus kattolamppu. Mut mä kyl tuun toimeen sillä pienellä mikä on sängyn vieressä ja sit vaatekaapis on oma valaistus. Ehkä jos näkee jossain jonku kivan halvan lampun... Sellanen iso paperinen pallolamppu olis kans kiva. Tai sellasia erikokosia rykelmä. Mut toisaalta se ei sais olla hirveen iso juttu ku mun huone on melkeen yhtä pieni ku vierashuone, ku nehän on niinku toistensa kopiot ja kylppäri on siinä välissä.

Tullu kans mieleen et vois olla ihan kiva jos hankkis välillä uusia astioita. Jotain vanhoja vois antaa Akelle ku sillei oo paljoo mitään, eikä sil oo varaa ostaa paljoo mitään. Mä oon viimeks ostanu astioita joskus sillon ku muutin tänne. Eli aika tosi kauan sitte. Viinilasit sain tuparilahjaks ja ostin kuus kahvimukia. Yks on menny niistä rikki ja multa on menny paljon laseja rikki. Ja noi neonväriset vinot lasit mitä sain synttärilahjaks joku kolme tai neljä vuotta sitten on kyl tarkemmin ajateltuna aika lapselliset. Mut ne oli lahja eikä lahjoja anneta pois. Ne on kyl tosi usein käytössä, mehulasina tai vesilasina yöllä ja niihin on hyvä tehä drinkkejä. Mut jotkut tavalliset vesilasit tarvis ja sit jotain keraamisia. Jos jonain päivänä ottaa lomaa ja käy vähän tutkimassa mitä astioita on tarjolla. Tietty olis kiva omistaa jotain Iittalan astioita. Ehkä. Pitää ensteks kattoo noi verhoasiat. Niin joo ja joku kukkamaljakko on kans ostettava vierashuoneeseen. Ku sillon ku tulee vieraita ni talos on oltava tuoreita kukkia maljakoissa. (Joo siis mulle yleensä tulee naisvieraita...) Oli sit kesä tai talvi. Joo niinku "vieras" ei nyt tarkota Aksua tai Haloo vaan "hienompia" vieraita ketkä viipyy monta päivää ja kelle on kiva tehä aamiaiset ja päivälliset ja kelle saa näyttää kaupunkia... Joku lasinen punanen tai violetti läpinäkyvä maljakko. Aika iso saa olla. Mä tykkään siitä et on iso maljakko ja siinä jotain calloja tai liljoja tai orkideoja ja jotain vihreetä.

Ja se on mulle tärkeetä et vieraat tykkää olla tääl ja tuntee olonsa kotoisaks ja tulee mielellään uudestaan. :) Nyt pitää lopettaa ja alkaa kastella mun kasveja. Ku on noita viherkasveja kerääntyny vaikka pihaa ei oikeen jaksa laittaa.