*Pitkä huokaus* Kun ei taas yhtään kiinnostas mitään kirjotella mut on tyhjä hetki eikä mitään parempaakaan tekemistä ja joskus on ihan hyvä vaan jotain laittaa et saa ajatukset pois kaikista noista huolista ja murheista. Caritan näin tos viime viikolla ja oltiin Juhan kaa siel mökillä ja su olin R:n kans. Jotenki oli ihan vähän taas kiinnostusta sitä seurustelua kohtaan, ku Carita oli niin huomaavainen ja jotenki lempee. Mut nyt on vaan just nyt niin hirveen paljon muita hommia ettei ehi eikä jaksa pitää huolta jostain suhteesta. SFS on siirtyny loppusuoralle ja mul alkaa olla jo ideoita The Holea varten...

Hammas on korjattu. Et ainakin jotain hyvää. Ja meni se mökkireissu ihan hyvin. Oltiin vaan kahestaan vaikka oli siinä sellasta juttua et X olis tullu sinne mukaan sen poikaystävän kans, ja sit Ake oli lähtemäisillään mut ei se sit jaksanu. Sano ettei se jaksa meiän juttuja. Vaikka ei me mitään epämääräsiä puhuttu. Mä kerroin Juhalle noista toisista kavereista tuolla ja se kerto jostain suhdejutuistaan et se meinas et olis viimein löytäny sen oikean, mut se toinen ei vaan tunnu vielä tajuavan et on se oikea. Jotenki Juha kuulosti kans vähän masentuneelta tai siltä ettei se ikuisesti jaksa yrittää saada toista tajuamaan et on sille arvokas. Et jos se ei kohta sitä käsitä ni Juha jättää sen ja yrittää löytää jonku toisen. Mut surulliselta se kuulosti. Ja tietty onhan se surullista jos on löytäny sen oikeen ketä on vuosikaudet ettiny, ja sit toinen on ihan debiili niinku noin tunnepuolella. Se on Juhaa pari vuotta vanhempi. Ja toinen juttu mikä Juhaa siin häiritsee on se ettei sille pysty kertoon kaikkee. Et siihen ei voi luottaa niin paljo ku meihin muihin kavereihin. Ku ensinnäkään ei tiedä miten se reagois ja toiseks jotkut Juhan asiat on sellasia mitä se ei haluu levitellä. Et ne vaan ketkä on jotenki sekaantunu siihen ni tietää, tai joku niinku mä jonka on pakko saada tietää ihan kaikki et voi levitellä juoruja... Vaikka on mul kyl jääny se juoruilu vähän pois lähinnä työjuttujen takia ku niitä ei viitti levitellä, eikä oo aikaa keksii hyviä juoruja ja nykyään jotenki tuntuu kans siltä et porukat osaa säilyttää salaisuudet paremmin ku ennen. Ehkä ne on oppinu.

Mut oli kivaa olla kahestaan ja ihan rauhassa. Käytiin parit kerrat saunassa ja uimassa järvessä ja meikäläinen siivos sitä mökkiympäristöä ku rehut on kasvaneet ihan mielettömästi. Tuli viikatteesta rakot molempiin käsiin ja se rannan perkaus jäi kesken vielä, ku mä yritän ehkä nyt tänä viikonloppuna käydä tekemäs sen loppuun ku ei millään enää kerenny. Tehtiin kans grilliruokaa Juhan kaa ja nähtiin yks mökkinaapuri. Vaikkei siinä ketään oo ihan näköetäisyydellä, mut se tuli veneellä kattoon ku oli nähny savua nousevan siitä suunnasta. Oltiin sit kans Juhan kans soutelemassa, mut se on soutelun suhteen ihan täys nolla enkä mä jaksanu kauaa yksinäni. Se on yllättävän rasittavaa vaikka näyttää ihan helpolle. Se naapuri meinas et me varmaan seurustellaan mut Juha kyl yritti selittää et me ollaan vaan kavereita, mut ei se varmaan uskonu. Heh.

Joo, sit ku tultiin mökiltä ni samana iltapäivänä olin sit R:n kans. Oltiin niillä ku sateli vettä, syötiin pikniksapuskat terassilla. R ekaks halus mukaan jonku sen "nuoren ystävän" mut ei se sit tuonu. Ehkä ihan hyvä niin. Kimmo käväs kattomas meitä mut ei se ollu kauaa eikä kertonu mihin se oli menossa, mikä ei oo yhtään sen tapasta. Yleensä se ihan puhkuu innosta kertoo mitä puuhailee. R sano, sit ku Kimmo oli lähteny, et sitä vähän huolestuttaa sen puuhat ja pelkää et se on menos sekaantuun johonki isoon juttuun. Et sen riippuvuus on ajamassa sitä ihan pohjille asti. Ei se kyl vielä mitään anna näkyä. Et siitä ei ulkopuolinen näe miten syvällä se on. R meinas et se tuntee Kimmon liian hyvin ja et se nyt käyttäytyy jotenki ihan eri tavalla ku koskaan ennen. Ja jotenki se merkitsee R:lle yhä tosi paljon ku se tolleen huolestu. Ei R yleensä tai ennen oo koskaan näyttäny tolleen tunteitaan. In case Kimmo. Et R niinku pelkää menettävänsä sen jonku typerän jutun takia.

Sit ku olin illal tulos kotiin ni näin Kimmon vanhimman pojan Akin. Istu aseman terassilla jonku kaverinsa kans. Menin siihen kyseleen siltä et tietäskö se mitä faijansa puuhailee tai mihkä se oli menos, mut Aki meinas et ei se niille ikinä mitään kerro. Mä istuin sit siihen niitten viereen ja Aki hermostu ja alko soitteleen sisaruksilleen et tietäskö joku niistä mitään... Oli vähän kiusallista siinä kaikkien ihmisten katseltavana ku toinen selostaa jokaselle sisarukselleen erikseen et "Stella tääl halus tietää tietääks joku mihkä iskä oli menos ku se oli sen tänään nähny, joo, R:n luona"... Niinku 4-5 kertaa sama juttu. Ja se Akin kaveri vaan istu ja tuijotti mua jotenki omituisesti.

Onneks se sit sai selville et sen sisko E ties et Kimmo oli menos johkuun Lappeenrantaan viikolla, näkeen jotain "venäläistä kaveriaan" ja se oli puhunu jotain "rajan pintaan ajamisesta", mikä niinku mulle jo meinaa sitä et jotain oli tarkotus tuoda salaa rajan yli. Joo Kimmo takuulla ilahtuu ku E kertoo sille et meikä oli kyselly asiasta - ja E oli paljastanu sen. E:lle se yleensä kertoo paljon juttuja mitä ei muille kakaroilleen ku se luottaa siihen, mut E ei pysty pitään turpaansa tukossa varsinkaan jos mä siltä kyselen ku se on oppinu ettei siitä mitään pahaa voi koitua kertoo mulle. Aki ei tietty tykänny yhtään olla se kenen kautta viestit kulki. Ku se on sellanen rauhallisempi ja haluu yleensä olla vaan omissa oloissaan eikä haluu käräyttää ketään mistään. Eikä sen kaa voi oikeen puhuu mistään ku se vaikenee, ja sit sil on aina vanavedessään tää yks kaveri kuka mulkoilee ihan oudosti eikä puhua pukahda. Joni tai Jori tai joku sellanen. Nostaa mun niskakarvat pystyyn aina ku joutuu oleen sen lähettyvillä. Joo mut enivei sain tietää mitä halusinkin eli oli se vaivansa arvosta. Ja tuoppikin tuli juotua. Ja ehkä mä piristin vähän niitten kahen päivää ku ne näyttää aina niin masentuneilta.

Emmä vielä oo kertonu R:lle mitään tosta Kimmon puuhailusta, ku en oo saanu Kimmoo kiinni kännykästä ku se on pois päältä, ja mä halusin haukkua sen pataluhaks ensin. Niinku sen takia et menee tekeen sellasta mikä saa R:n huolestuun, ja vähän senkin takia et sais antaa sille samalla mitalla, ku se on joskus "R:n lojaalisena ystävänä" tehny kaikkee ilkeetä niille ketä on sen mielestä satuttanu R:ää jotenki. Niinku sellasiakin ketkä on paljon heikompia, niinku I joka ei pysty tekeen pahaa kärpäsellekään.

Nyt pitäs vielä käydä ettii kukkakaupoista kukkia maljakoihin ku tääl näyttää ihan kaljulta ku heitin jotain kuukauden vanhat kukat kompostiin. Unohtu ne jotenki ja olivat kuivuneet maljakoihin sillä aikaa ku olin poissa. Ake kävi kyl kastelemas mun viherkasveja, mut ei se vissiin niitä muita noteerannu ollenkaan... Mitähän muuta tekis et pystys vähän ees rentoutumaan? Jotenki joskus vaan niin hirveen vaikeeta rentoutuu ja unohtaa kaikki huolet. Et ei se tunnu onnistuvan millään muulla ku kemialla. Jos hakis vaan pari siideriä samalla ku käy ettii niitä kukkia. Emmä seuraa just nyt kaipaa ku oli niin meneväinen viikonloppu, mut jotain pientä... Pelkkä TV on tylsä kumppani. Eikä aina sais töitä tuoda kotiin vaikka siinähän mulle puuhaa olis...