Chicane: Saltwater

Stellan dieetti on seuraavanlainen: pidetään nälkäpäiviä joina juodaan vaan teetä, vettä ja kokista. Syödään vähemmän ja katsotaan tarkemmin mitä syödään. Esim lisää kasviksia ja vähemmän pikaruokia. Vaikka tästä lipsuu nyt tän viikon kun oli sen verran rankka viikonloppu ettei vaan pysty mitään kasvispöperöitä laittamaan ja syödään tää viikko pikaruokia. Itte tehtyjä tosin. S oli ilahtunu (mä oon nyt sen kaa tääl kahestaan) ku se ei niin kasvisruuista välitä, vaikka tekee B kyl kans aika usein kasvisruokia. Ja S:n dieetti näkyy jo loppuneen. Hyvä niin. Mun mielestä se painaa liian vähän. Kai se on vaan edelleen niin surullinen ja kipee ettei jaksa olla nälässä.

Se ja B eros tossa viime kuun lopussa. Vähänkö oli shokki mulle ku S soitti ja kerto siitä. No, homma ei vaan B:n mielestä toiminu enää, eikä S kai sille mitään voi ku toinen ei enää jaksa. S sano et se on lähinnä vaan surullinen ja vihanen. Ja B sano mulle et se oli jonkun aikaa surullinen kans mut enimmäkseen ei vaan tunne mitään. Se lähti käymään siel kotikaupungissaan ja on vissiin pari-kolme viikkoo siellä. Menee aika nopeesti, just nyt mun mielestä. Et eiköhän ne viikot oo kohta ohi. Ne kai meinaa edelleen asuu yhessä ku ilmeisesti silleen säästää rahaa, ja S meinaa ettei kukaan voi ajaa sitä pois sen kotoa. Mut S on vahva, niinku se on henkisesti paljon vahvempi ku B (B vajos depikseen heti eron jälkeen, eikä se tietty pystyny tekee mitään, niinku siivoomaan, ennen ku mä tulin tänne) ja se kyl saa tukea kaikilta ihmisiltä (söpöyspisteet) jos haluaa. R on kans tääl ja ne oli saaneet sen filminsä tehtyä mitä ne on täs kesäl väsänny. Siisti kansi. R teki. Kaks kopioo siitä on jo, S sai toisen ku se halus näyttää sen B:lle, ja mä sain toisen ja vein sen K:lle ku R:n mukaan se tietäs jonku kenelle sitä vilmii vois kaupitella. Siis pornosta kysymys tietysti... K vissiin omistaa osan siitä firmasta ku se oli heti niin innokas. Mä en sitä oo vielä kattonu vaikka K kehu sitä jo, ja R sano et kannattas ilman muuta tsekata kameratyö. Heh. Joku sen tuttava oli tehny osan kameratyöstä ja S loput. Et se poika on lahjakas...

Joo mä oon töiden suhteen vähän laiskotellu sen jälkeen ku tänne tulin. Ei jaksa. Ja ku oli noi noitten suhdeasiat niin pinnalla. Vaikka mä hermoilin turhan takia ku S kyl jaksaa olla, ei oo mitään syytä olla huolissaan. Ja just nyt ei vois B:n olot yhtään vähempää kiinnostaa. Itte se on itelleen hankkinu ku meni tekeen tollasen kusipäämäisen tempun. Et siinä jutussa mä oon S:n puolella. Toisaalta se ei oo ansainnu tollasta kohtelua, mut sit tulee sekin mieleen ettei se oo ansainnu sellasta kohtelua ylipäätään ja ihan hyvä vaan et niille tuli ero, et S on nyt vapaa eikä sen tartte enää ikinä ottaa turpaansa B:ltä. Nyt tulee tauko enkä tiiä ehinkö jatkaan enää tänään juttua, ku pitää ruuat tehä ja lähtään sit johkuun S:n kans. Oli eilen sen ja K:n ja R:n kans pienet bileet sen filmin valmistumisen kunniaks ja tuli vedettyy kaikkee aineita ja viinaksia sekasin ja oltiin kaikki ihan pihalla puol yötä. Mä olin sit ainoo kuka pysty autoo ajaan ja joutu vie K:n sen mestaan ja R:n sen mestaan ennen ku pääs kotiin nukkuun. Onneks ei joutunu mihkään seulaan yöllä. Mä ajoin kyl tosi hitaasti ja varovasti.

*

En kerenny enää eilen kirjottaa mitään. Tein sen ruuan ja S tuli ja syötiin ja puhuttiin kaikkee ja se itki ja mä yritin lohduttaa, ja lähtiin sit pihalle et se piristys vähän. Mä ajoin ihanalla pikku vuokra-autollani ja S sano et mihin pitäs ajaa. Käytiin yhen niitten tuttavan luona kuka asuu sellasessa rantamajassa. Cooli mesta mut ihan hirveessä kunnossa ku ne ei pysty pitämään taloudestaan huolta. Tää rapanisti asuu siinä poikansa kans eikä ollu poikakaan ihan selvin päin. S käveli ovesta sisälle niinku olis ollu kotonaan. Äijä makas sohvalla ja katto telkkaria ja poika puuhas jotain tietsikalla. Se tuli sieltä ku S huus sille ja vilkas vaan mua ja moikkas ja S sano mulle et se on näköjään vähän paremmassa kunnossa (ku viimeks??). Vaikka musta näytti se kunto kyl aika huonolta. Et siinä kans yks tapaus jonka pitäs päästä katkolle johkuun sairaalaan. Äijä sano S:lle et oli yrittäny B:ltä lainata rahaa et sen poika pääsis johkuun klinikalle, niinku samaan mestaan missä yks näitten kaveri T on. Mut sen omat säästöt ei riitä (miten voiskaan ku koko elämä pyörii kaman ympärillä) eikä B halunnu lainata sille ja äijä sano et arvas ettei se sen takia ku se ei sit näkis rahojaan enää ikinä. Eikä varmaan näkiskään. Ja sillon raha vähän tiukassa just nyt.

Joo oli se aika karsee kokemus käydä siellä. S meinas et ne kaks on sille varotusta tarpeeks ettei tuu mieleenkään retkahtaa ku vois päätyä siihen samaan tilaan. Et se käy helposti jos ei jaksa huolehtii itestään. Se sano kans et sillon ku B käytti dh:ta ni se pelkäs koko aika et se vajois sellaseen sumuun missä millään ei oo enää väliä muuta ku sillä et saa seuraavan piikin. Ku se joskus kuulema jämähtää vaan olemaan eikä pysty tekeen mitään, niinku huolehtiin itestään eikä taloudestaan. Se on joku sellanen puoli-depis missä se ei oikeestaan oo masentunu mut vaan jumissa. Ja outo. S:n mielestä. Et sitä pelotti se et ihminen kenet se tuntee muuttuu jokskin ihan muuks. Joo mut mun nähdäkseni sellasta sattuu lähinnä sen takia et B ei jaksa skarpata. Et niinku olis "läsnä" henkisesti siinä mitä tekee ja huolehtis itestään edes ja olis tietonen siitä mitä tekee. S sano et siltä menee muisti kans ku se vajoo siihen sumuun. Eikä kyl mikään ihme jos vaan olla möllöttää.

No joo. Eilinen ruoka maistu ja jäi vielä täkskin päiväks jotain molemmille. Onneks, ku emmä oo tottunu joka päivä laittaan ruokaa eikä se kyl näytä olevan täälläkään tapana. Mä yritän nyt olla läsnä S:lle ku sil menee eilen ja tänään vähän huonommin. Mä vein sen kyl aamulla kouluun mut saa nähä, se varmaan tulee taas kesken päivän kotiin ja menee sen huoneeseen piiloon itkemään. Mietin et piristäskö Y sitä, jos mä sen menisin kutsuun meille illaks. Se äijä on pitäny matalaa profiilia ku B oli sille kuulema sanonu et sen pitäs antaa S:n olla omissa oloissaan sillä aikaa ku B on poissa. Ja ehkä se mun takia kans on pysyny poissa ku mä en tykkää siitä et se kävelee vaan sisään niinku kotonaan olis. Joo jos mä menisin siellä käymään nyt kohta. Jos yrittäs tutustua siihen kaveriin vähän paremmin ni ehkä se mun irrationaalinen epämukavuuskin haihtus vähitellen. Se tunne et se ei oo hyvä ihminen. No eihän se varmaan kyl oo mut ei mul oo muittenkaan kans sellasta tunnetta, R:n esmes eikä se todellakaan mikään hyvä ihminen ole. Strange.

Sonique: It feels so good